Er det godt for dig at sidde foran skærmen længe?

Titlen på denne artikel er et meget godt spørgsmål, og det er noget, mange tænker over. For det første er det ikke så godt for øjnene, og for det andet, så er det ikke så godt for ryggen, hvis du læner dig fremad for at kigge på din bærbar. Vi kommer ikke til at kigge så meget på det med øjnene i artiklen her. Fokus kommer til at være på ryggen og nakken, og vi kommer med et par gode bud på, hvordan du kan gøre det mere behageligt for dig at sidde foran computeren.

Computerskærme

Når du sidder foran din bærbar, så er skærmen på denne typisk længere nede end en traditionel computerskærm. Dette betyder, at du skal bøje dig lidt for at se, hvad der foregår på skærmen. Sidder man sådan i lang tid, så kan man begynde at få lidt ondt i nakken og derefter i ryggen. Den nemmeste måde at løse denne problemstilling på er at få en ekstra computerskærm. Denne computerskærm behøver ikke at være en speciel computerskærm, men problemet er at du typisk kun kan anvende én ekstra skærm sammen med din bærbar. Mange ønsker to skærme, og her kan man med fordel kigge på en docking station, som giver dig muligheden at have flere skærme tilsluttet end normalt “tilladt”. Du kan læse mere om dem herinde: https://dockingstation.dk/. Nu hvor vi er inde på computerskærme, så kunne du også overveje at købe en skærm med 4K i stedet for fuld HD eller 1080p, som man kalder det. Din computer burde kunne trække det, og du kan tydeligt se forskel. Sålænge du ikke skal game, så skal du i mange tilfælde ikke skifte til en kraftigere computer for at få det til at virke.

Reducer tiden foran skærmen

Man kan reducere tiden foran skærmen ved at effektivisere sin hverdag, og dette kan du også gøre. Man kan gøre det på mange måder, og der findes så mange forskellige produktivitetsværktøjer. Har du ikke allerede Microsoft Office pakken, så kunne det være en god start. I dag kan man få en version, hvor man også får en masse online lagring, og så kan du arbejde på farten (på telefon eller tablet), og du kan automatisere en række arbejdsopgaver ved hjælp af macros og meget andet. Skal du op på det næste niveau, så kan du kigge på noget i stil med Zapier, hvor du betaler lidt hver måned og får adgang til meget avanceret funktionalitet. Mange bruger det, og de er glade for det.