Kom over dit søvnbesvær

Lider du også af søvnbesvær? Rigtig mange af os lider af søvnbesvær, og vi ved ikke selv helt hvorfor. Det kan skyldes mange forskellige faktorer, som mange sikkert kan gøre dig klog på. Men hvordan kan man komme over det? Det er nok det vigtigste i dette tilfælde, og vi har derfor samlet lidt idéer til, hvad du kan gøre for at komme over den svære og trættende periode.

Tips og tricks

Det gælder i høj grad om at have faste vaner, hvor du går i seng og står op på faste tidspunkter. Her bliver det svære også; du må ikke snooze. Det er noget, som mange af os er blevet rigtig gode til. Men når dit vækkeur ringer, betyder det, at du skal stå op. Inden du går i seng, skal du ikke surfe rundt på nettet eller høre musik, der sætter gang i dig. Det er de største grunde til, at du får en mere urolig søvn. En anden vigtig pointe er, at du skal løse dine problemer om dagen og ikke om natten. Vi kender sikkert alle sammen til det, hvor vi lige skal gennemgå hele vores dag, når vi ligger i sengen, og er klar til at sove. Det hjælper ikke, at din hjerne tænker på forskellige scenarier og bekymringer, som du ikke kan løse nu alligevel.

Hvis du oplever, at du ligger søvnløs længe, er det bedste, du kan gøre, at du står op. Stå ud af sengen, hvis du føler du bliver frustreret, irriteret eller ængstelig. Her kan du lave en liste til dig selv om, hvad du kan lave af rolige ting, når du står op. På den måde bruger du tiden fornuftig, og du vil derfor ikke føle, at du er vågen for ingenting. Du skal huske på, at det tager tid at ændre ens adfærd omkring søvnen. Det kan derfor godt være, at der går 4-6 måneder, før du oplever en ændring. Hvis du gerne vil opnå en hurtig virkning og ændringen sker med det samme, findes der behandlinger man kan benytte sig af.

Alternativer

Vidste du, at der findes flere behandlinger indenfor dette område? Du kan eksempelvis anvende akupunktur imod søvnbesvær. I stedet for, at du smækker dig med piller fra top til tå, vil denne behandling kunne hjælpe dig, og det er helt uden bivirkninger, som dine piller ellers vil give dig. Efter et par gange, vil du opleve en betydelig effekt.